14 April 2016

Bank Of Johor Akan Dilaksanakan Demi Kebaikan Bangsa Johor

Syabas!!! itulah satu ungkapan terbaik buat  TUNKU Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim kerana cadangan TUNKU untuk membina Bank of Johor.

Berita baik ini telah dikongsikan melalui catatan rasmi Facebook Johor Souther Tigers dengan harapan dengan adanya Bank of Johor dapat membantu bangsa Johor yang kurang mampu untuk membuat pinjaman perumahan serta Simpanan dan perlaburan nanti,

Bank Of Johor Akan Dilaksanakan Demi Kebaikan Bangsa Johor


Sultan Johor hari ini mencadangkan supaya kerajaan negeri menubuhkan bank sendiri atau “Bank of Johor”.

Ia bagi memudahkan rakyat negeri itu membuat pinjaman perumahan ekoran masih ramai rakyat yang tidak dapat memiliki rumah walaupun kerajaan Negeri dan Persekutuan membina banyak rumah mampu milik untuk rakyat berpendapatan rendah.

“Negeri menubuhkan bank sendiri bagi memudahkan rakyat membuat pinjaman perumahan. Bank, yang dinamakan sebagai 'Bank of Johor', berkenaan turut diharap dapat memberi pembiayaan terhadap projek pembangunan selain membolehkan rakyat membuat simpanan tabungan dan pelaburan,” titah baginda ketika merasmikan pembukaan penggal Persidangan Keempat Dewan Negeri Johor ke-13 di Bangunan Sultan Ibrahim di sini, hari ini.

03 April 2016

Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum

Apa Itu Hardcore Fat Burner?

Hardcore Fat Burner merupakan salah satu produk khas yang membantu membakar lemak dengan lebih cepat secara natural tanpa paksaan.

Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum
Bagi mereka yang mahu menghilangkan perut buncit dan berbadan gempal dengan lebih cepat dalam masa 2 minggu boleh menggunakan Hardcore Fat Burner tanpa perlu senaman berat,

Maklumat Asas Produk Hardcore Fat Burner 


  1. Ada 30 sachet.dalam satu kotak. 
  2. Diluluskan oleh KKM dan No Rujukannya adalah [ 090614/03/533 ]
  3. Makan 1 sachet sehari. Walau bagaimanapun, anda boleh makan maksima 2 kali sachet sehari jika anda mahu bersenam atau workout di gym.

Kebaikan Produk Hardcore


  1. Meningkatkan Metabolisma
  2. Mengawal selera makan
  3. Bakar lemak 200% lebih pantas
  4. Memberi tenaga EXTRA kepada golongan aktif
  5. Me-nyah hapus perut boroi 5x lebih berkesan
Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum


Bahan Aktif Hardcore Fat Burner

1. Garcinia Cambogia

Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum
a. Menyekat selera
Penemuan terbaru mendapati melalui cara peningkatan tahap kimia tertentu dalam otak seperti serotonin, pengatur kepada pengawalan selera, HCA juga dikatakan mungkin mampu menyekat selera makan.

b. Menghalang pembentukan lemak asid (lipid synthesis)
Ia bertindak menghalang penukaran makanan bergula dan berkanji kepada lemak. Ini bermakna Garcinia Cambogia dikatakan dipercayai mampu membantu menyekat penghasilan lemak.

2. Ekstrak Guarana
Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum


  1. Melancarkan pembuangan air besar dan kecil
  2. Mengembangkan saluran darah
  3. Mengurangkan rasa mengantuk
  4. Mengurangkan sakit kepala - migraine
  5. Agen awet muda
  6. Meredakan demam
  7. Membantu menurunkan berat badan
  8. Membantu menguatkan sistem saraf
  9. Membantu mengosongkan kandungan usus

3. Minyak Flaxseed


Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum

  1. Mengurangkan paras kolesterol
  2. Mengurangkan tekanan darah tinggi
  3. Meningkatkan tenaga, kecergasan dan stamina
  4. Perlindungan terhadap kanser, terutama kanser payudara dan prostat
  5. Menghindari darah beku
  6. Meningkat sistem imun
  7. Peningkatan kadar metabolik dengan memberi kesan positif ke atas pengurusan berat badan
  8. Merawat kulit ekzema dan psoriasis
  9. Melegakan keadaan tisu radang termasuk artritis
  10. Menormalkan paras gula dalam darah

Harga Produk Hardcore Fat Burner

Harga asal adalah RM250, tetapi pihak syarikat menawarkan penjimatan hampir RM70 kepada 50 awal Pembeli!


Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum

Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum



Anda boleh mendapatkan Hardcore Fat Burner dengan 1 kotak Hardcore Fat Burner dengan harga RM180. Kalau anda beli 2 lagi ada banyak diskaun kami berikan.  


Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum

Testimoni Terbaik Hardcore

Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum
Testimoni Pertama

Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum
Testimoni kedua

Hardcore Fat Burner Pembakar Lemak Secara Maksimum
Testimoni Ketiga




22 March 2016

Produk Auramen Turbo Collagen Sangat Berkhasiat

Auramen Turbo Collagen Penuh Khasiat

Auramen Turbo Collagen : Produk ini merupakan salah satu produk yang semakin hari semakin popular khas untuk lelaki sahaja. Formula khas untuk lelaki dalam auramen  adalah yang pertama wujud di Malaysia.

Produk Auramen Turbo Collagen Sangat Berkhasiat


Untuk mengetahui harga boleh hubungi dengan melalui:
SMS/Whatsapp/Telegram: 016-7121795

Bagi lelaki yang ingin kulit yang cantik + flawless (muka & badan), kuruskan badan dan mengidam badan yang berotot digalakkan mengambil Auramen untuk keberkesanan yang terbaik. Pelbagai ramuan khas dicipta khas untuk lelaki.

Produk Auramen Turbo Collagen Sangat Berkhasiat


Harga Auramen Turbo Collagen
RM160 SM / RM170 SS

Harga Promosi Auramen Turbo Collagen
RM130 SM / RM140 SS
Free Postage

Kelebihan Menggunakan Auramen Turbo Collagen :

  1. Membantu mencerah, membersih & mengatasi masalah kulit wajah seperti jerawat, kusam & kering.
  2. Membantu memejalkan otot secara semulajadi.
  3. Membuang toksin , angin dan lemak dari dalam badan.
  4. Membantu menambahkan kadar hormone testosterone.
  5. Meningkatkan tenaga dan kesihatan tubuh.
  6. Membantu melancarkan peredaran darah.
  7. Mengatasi masalah Prostat & saluran kencing
  8. Membantu meningkatkan keupayaan lelaki sejati secara semulajadi.
  9. Membantu menurunkan berat badan & mengempiskan perut yang buncit
  10. Kandungan Auramen Turbo Collagen :
Produk Auramen Turbo Collagen Sangat Berkhasiat
Auramen Membantu menghilangkan Jerawar dengan mudah

Auramen mempunyai pelbagai kandungan istimewa lagi berkhasiat khas untuk lelaki pada masa kini. Antara kandungan atau bahan utama adalah Kolagen, Whey Protein, Teh Hijau, Butea Superba, Saw Palmetto, Hoodia, Gamat dan Pelbagai Vitamin.

Produk Auramen Turbo Collagen Extra Whey Protein. 


Kini telah Auramen Turbo Collagen telah melakukan peruban dengan menambah  Extra Whey Protein di mana whey Protein membantu mengekalkan tisu yang sihat di samping melembap dan menghaluskan kulit. Selain itu, Whey Protein turut berkesan untuk membina otot dan membakar lemak dalam tubuh sekaligus membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan.

Produk Auramen Turbo Collagen Sangat Berkhasiat

Rasa Auramen sudah Lain?

Auramen sekarang sudah ada ramuan baru dan ada perubahan sedikit dalam packaging. Jadi, rasanya agak lain kerana kandungan Whey Protein yang banyak berbanding auramen sebelum ni yang agak manis. Sekarang ada rasa masam sedikit tapi still sedap untuk minum.

Cara Penggunaan Auramen Turbo Collagen :


Pertama :
Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.

Kedua :
Bancuh menggunakan air mineral /air bersih biasa.. Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang.

Ketiga :
Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

Keempat :
WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas.

Kelima :
Cara yang sesuai untuk pengambilan AURAMEN adalah semasa perut kosong. Disarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam).


Sabun Auramen Terbaru


Produk Auramen Turbo Collagen Sangat Berkhasiat


Tambahan lagi, bagi mereka yang berminat dengan sabun auramen terbaru keluaran terbaru company Aurawhite sudah mula dilancarkan. Harga sabun auramen adalah seperti berikut:

Harga Promosi Sabun Auramen
RM 55 SM / RM 60 SS
Free Pos.

Kenapa Perlu guna Sabun Auramen :
  1. Membantu mencerahkan kulit.
  2. Merawat masalah jerawat
  3. Mengurang masalh muka berminyak
  4. Sesuai utk semua jenis kulit.
  5. Bagi anda yang ingin membeli Auramen Turbo Collagen termasuk Auramen soap amat digalakkan untuk mendapatkan kulit yang menarik.
Produk Auramen Turbo Collagen Sangat Berkhasiat



Auramen Turbo Collagen dan Sabun Muka Auramen (Combo Package)
RM180 SM / RM 190 SS
Free Postage

Untuk mengetahui harga boleh hubungi dengan melalui:
SMS/Whatsapp/Telegram: 016-7121795




Buang Lemak Dengan Auramen Turbo Collagen

Sebut pasal lemak pasti ramai seboleh-bolehnya tidak mahu ada lemak dalam badan. Ini kerana lemak memberi banyak implikasi yang kurang baik pada tubuh badan dan menyebabkan banyak. 

Salah satu kekurangan Lemak pada tubuh badan ialah 
  1. Mengubah bentuk tubuh menjadi tidak menarik
  2. Berisiko mendapat penyakit Jantung
  3. Berisiko mendapat penyakit Diabetes
  4. Menyebabkan sindrom metabolik (gangguan sistem metabolism)
  5. Dapat meningkatkan kolestrol tubuh
  6.  Menyebabkan tekanan darah tinggi dan stroke
Ini jelas dapat menganggu kehidupan kita untuk terus sihat berpanjangan.

Namun itu semua boleh di atasi dengan pelbagai cara untuk membuang lemak pada badan. Cuma nak tak nak je nak buat.  


Cara untuk membuang lemak dengan mudah :
    1. Menjaga gaya hidup sihat setiap hari
    2. Jangan merokok, kurangkan makan di junk food
    3. Banyakkan makanan makanan kaya serat, protein, vitamin dan juga mineral
    4. Kurangkan makanan yang tinggi kalori
    5. Kurangkan bahan makanan yang memiliki kandungan lemak tinggi
    6. Jangan terus tidur setelah makan
    7. Menjaga pola makan secara teratur, dengan gizi dan juga jumlah yang seimbang
    8. Lakukan gerakan-gerakan ringan setiap hari, apabila tidak sempat melakukan senaman secara full time 
    The MOST important banyakkan gerakkan badan dengan berjalan, berjogging dan bersenam selalu. Makin banyak aktivit fizikal yang dilakukan makin berkurang lemak akan turun itupun jika kita menjaga cara makanan dengan baik


    Suplement Tambahan Auramen Turbo Collagen

    Untuk mereka yang mahu mempercepatkan proses pembakaran lemak boleh ambil suplement pilihan lelaki sekarang iaitu auramen Turbo Collagen. 
     
    Auramen Turbo collagen yang kini semakin popular dengan keberkesanan untuk pembuangan lemak dengan lebih pantas di kalangan lelaki. 

    Kandungan Auramen Turbo collagen salah satunya ialah Hoodia dan Guarana beperanan untuk mempercepatkan Pembakaran lemak.

    Selepas amalkan auramen Turbo collagen kemudian ditambah dengan lakukan senaman setiap hari mampu memberikan satu kepuasan untuk kesihatan badan tanpa dibayangi lemak dalam badan. 

    Kalau berminat nak cuba ambil Auramen Turbo Collagen Boleh hubungi seperti yang tertera di bawah : 


    SMS/Whatsapp/Telegram: 0167121795
    e-mail: bhrain@outlook.com


    01 February 2016

    Jangan Sesuka Hati Terima Tawaran Istimewa Dari Pihak Astro Nanti Menyesal

    Akhirnya......Selamat Tinggal ASTRO....WALAUPUN hati panas...sbb rasa tertipu ngan ASTRO ni...tapi...takpe....think postive jer..saje nak cerita gak manatau jadi teladan untuk orang lain...



    Wanie & husband decide utk terminate servis ASTRO dah lama..cuma takde masa nak buat cancellation je...1 sbb nak terminate....sakit hati takde cerita asyik cerita ntah pape diulang tayang...2 sebab kakak maira asik layan kartun dr celik mata sampai tido malam...wpun kartun tu dia dah hafal jln ceritanya..3 sebab kami nak pindah rumah taknak bawak Astro..dan sebab utama kerana....memang kitorang tak tengok TV kalau hari bekerja....sampai rumah dah kul 9.30-10 malam..penat rehat jap terus tido...


    So hari ni...Wanie gagahkan diri call Astro Service Center....dr pagi call tak berangkat....sabar..sabar...itu mmg lumrah customer service di Malaysia...lepas lunch call lagi....dpt cakap ngan staff perempuan ni.....laju cakap nya...bla..bla..bla....ok contract cik wanie masih ada sehingga tahun 2017....kalau nak terminat skrg ada penalty charges RM240. Wanie jawab...contract saya 2 tahun je..saya langgan Astro ni sejak 2011 takkan x abis2 lagi contract....ohhh cik Wanie ada buat PENUKARAN DEKODER..so Astro EXTEND CONTRACT lagi 2 tahun....Wanie cakap....masa saya setuju utk tukar ke dekoder baru kenapa staff ASTRO tak maklumkan bahawa Contract akan disambung lagi 2 tahun????? (Kat situ dah nampak dia sembunyikan Terms & Conditions) mmg sumpah....dah byk kali staff Astro call suruh tukar dekoder...nak bg free yg boleh rekod bagai wanie tak pernah accept...nak jd cerita..masa dlm pantang hari tu agent/staff Astro dtg umah suh sign tukar dekoder....IANYA PERCUMA PUAN...JGN RISAU TIADA BAYARAN DIKENAKAN..Dengan rasa tak bersalahnya dia...tidak menerangkan terma & syarat dengan terperinci.

    Ok berbalik pada call td...ok cik Wanie...selepas dikira...penalty cik rm190++...ok saya bayar...campur bil utk next month prorate rm50++ (terminate kena bagi 30hari notis macam nak benti keje) so kena la bayar bill next month juga. So total kena bayar RM246++ OK SAYA BAYAR......Ok cik Wanie pembayaran mesti dibuat dlm masa 2 hari..selewat2 hari jumaat ni..lepas buat pembayaran sila call kami semula utk makluman..baikkkkk saya bayar SEKARANG....ada apa2 lagi???? Selain dari tu apa lagi PENALTY yg saya kena????? Ooo takde dah cik Wanie...itu sahaja...btol ni takde????? Betul cik...itu sahaja yg cik kena bayar...

    Dengan segera Wanie buat payment guna M2U....Pastu call Astro balik....orang lain yg jawab plak.....dia nak terangkan dari A-Z balik...Wanie kata...dah.dah....saya dah bayar..tak oayah terangkan pape...ok dia buat semakkan....bla bla bla....ok saya akan submit permohonan cik Wanie bertarikh hari ni..tamat astro 26-02-2016... selepas itu SILA PULANGKAN DEKODER....SUPAYA CIK WANIE TIDAK KENA PENALTY RM280.....darah dah naik.....tadi tanya ada apa2 lagi tak??? Dia kata takde.....takde....itu sahaja...apa la salahnya bgtau je semua caj kan senang....Dekoder tu nak kena deal ngan Technician dia pula....alahai Astro apa2 je la....

    So sebagai pengajaran buat semua......JANGAN SESUKA SUKI TERIMA TAWARAN ISTIMEWA DR PIHAK ASTRO UTK TAMBAH PAKEJ KE...TUKAR DEKODER KE...SBB SETIAP KALI PENAMBAHAN ATAU PERTUKARAN DI BUAT....CONTRACT ANDA AKAN DISAMBUNG LAGI 2 TAHUN (AGAKNYA LA)...NAK CAKAP KAT SINI....ASTRO MMG PALING BYK BUAT HIDDEN CHARGE YG CUSTOMER TAK PERNAH TAU.....JADI MASALAH BILA KES NAK TERMINATE NNT...

    Lega dapat terminat...RM150 setiap bulan tu boleh la buat simpan ke beli emas ke...panjang cerita hari ni....

    dari - fb Shazwanie Shahrin